رستاخیز کلمات
ویرایش جدید
کتاب «رستاخیز کلمات» » درسگفتارهای استاد شفیعی کدکنی” در دانشگاه تهران است
که در آن خواننده با جریان صورتگرایی روسی و تاثیرات جهانی آن آشنا می شود.
” این چاپ،نسبت به چاپهای،پیشین،تفاوتهایی دارد،
از جمله افزودن سه فصل جدید،در تکمیل مباحث اصلی کتاب:
یکی “مفاهیم ساخت و صورت در نقد قرن بیستم” که باید در همان چاپ اول قرار میگرفت و من از آن غافل بودم.
بعد از نشر چاپ اول دوستان یادآور شدند که تو مقاله بسیار مهمی از وِلِک در مجله کِلک،ترجمه کرده بودی که جایش درین کتاب خالی است.
افزوده دوم و سوم “ساختار ساختارها در چشماندازی دیگر” و “باز هم ساختار ساختارها”است که در سالهای اخیر در مجله بخارا چاپ شد و
مکمل فصل “ساختار ساختارها”است.
امتیاز دیگر این چاپ این است که “واژهنامه انگلیسی به فارسی” آن را آقای دکتر هادی درزی رامندی از راه لطف تهیه کردهاند و
در اختیار مولف قرار دادهاند.از توجه خاطر ایشان و زحمتی که کشیدهاند سپاسها دارم.”
از منظری که بخش اعظم شواهد آن از ادبیات فارسی وتاریخ اجتماعی ایران مایه گرفته است، خواننده به هنگام مطالعه این کتاب،درباره ی سعدی و حافظ و دیگر بزرگان ایران زمین به گونه ای دیگر میاندیشد وهنر ایشان را از دریچهای دیگر مینگرد.
“محمد رضا شفیعی کدکنی” دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، شاعر، استاد دانشگاه، پژوهشگر و نویسنده است. وی دارای آثار متعددی است. آثار شفیعی را میتوان به سه گروه انتقادی و نظری و مجموعه اشعار خود وی تقسیم کرد. در بخشی از این کتاب می خوانید: «صورتگران روس،در آغاز قرن بیستم،چشمانداز تازهای در حوزه مباحث جمال شناختی ونظریه ادبیات وارد محافل فرهنگی جهان کردند که آثارش هنوز هم در حال گسترش است.با عرضه کردن نظریههای نو دربارهی “زبان شعر”و”پیرنگ داستان”و”بوطیقای سینما”و”ساختار قصههای عامیانه”، به آفاقی رسیدند که هیچگاه از تاریخ فرهنگ بشری حذف پذیر نیست. مفاهیمی همچون” فرم”،”آشناییزدایی” ،”رستاخیز کلمات”،”ادبیت”،”هنر سازه”،”وجه غالب”،”پیرنگ”،”ساختار”،”مایگان”،”قهرمان لیریک”، و”تکامل ادبی” که از رهگذر مکتب صورتگرایی روس وارد فرهنگ اروپا و آمریکا شده است با تمام تحولات علوم انسانی قرن بیستم وقرن بیست و یکم گرهخوردگی یافته است.
در ویرایش جدید این کتاب در سال 98،سه فصل جدید به کتاب اضافه شده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.