آشنایی با دکتر سجاد آیدنلو

آشنایی با دکتر سجاد آیدنلو

آشنایی با دکتر سجاد آیدنلو

 

دکتر سجاد آیدنلو در سال 1359 در شهرستان ارومیه متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود به پایان برد.

در سال 1381 مدرک کارشناسی را در رشته زبان و ادبیات فارسی اخذ کرد. دورۀ کارشناسی ارشد را در همان رشته در سال 1384 در دانشگاه ارومیه پشت سر گذاشت و سرانجام در سال 1386 به دریافت دکترای رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تربیت معلم تبریز نایل آمد.

تخصص وی شاهنامه فردوسی و ادبیات حماسی ایران است. او که هم­اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ارومیه می­باشد.

از او حدود چهارده کتاب و نزدیک دویست مقاله در حوزه شاهنامه شناسی منتشر شده‌است. آیدنلو به گواهی استادان و متخصصان فن جوان‌ترین شاهنامه شناس شاخص حال حاضر در دنیاست که اعتبار و تازگی نوشته‌های او به تأیید بسیاری از بزرگان ادب فارسی رسیده‌است. دکتر میلاد عظیمی در یکی از نوشته‌های ستون آویزه‌ها در مجله بخارا سجاد آیدنلو را برجسته‌ترین فرد نسل خود برای ادامه سلسله جلیله دانشمندان و ادبای آذربایجان معرفی کرده‌است. آیدنلو در بیش از شصت همایش و مجلس علمی در شهرها و دانشگاه‌های مختلف کشور درباره شاهنامه و ادب حماسی ایران سخنرانی کرده‌است و تا امروز چندین مقام و موفقیت علمی را کسب کرده‌است . از جمله موفقیت‌های وی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. شایسته تقدیر در دومین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی (آبان 1381)
  2. منتقد کتاب برگزیدۀ حوزۀ ادبیات در نخستین جشنوارۀ نقد کتاب (آذر 1383)
  3. کتابخوان نمونۀ کشوری (آذر 1385)
  4. شایستۀ تقدیر بخش نقد ادبی در نخستین دورۀ جایزۀ ادبیِ جلال آل احمد (آذر 1387)
  5. شایستۀ تقدیر در بخش ادبیات بیست وششمین دورۀ کتاب سال (بهمن 1387)

 

منبع: ویکی پدیا ،جشنواره نقد کتاب

 

2 thoughts on “آشنایی با دکتر سجاد آیدنلو

  1. ناصرالدین پروین says:

    با سلام انتشار کتاب شاهنامه و آذربایجان را به مدیریت محترم انتشارات موقوفات افشار و مدیریت محترم انتشارات سخن تبریک می گویم. این تبریک از آن روست که با شنیدن انتشار کتاب، به وجد درآمدم و سبب آنکه در سفر به آذربایجان و در خارج، شاهد جعل و فریب ضد شاهنامه و کوشش برای جایگزینی اش با دده قورقود بوده ام که هیچ ربطی به آذربایجان و قفقاز ندارد، و آرزو داشتم استادان این رشته پاسخی شایسته بدهند. توصیه می کنم مدیریت محترم انتشارات بنیاد که خود اهل پژوهش در فرهنگ ایران زمین هستند، در باره ی دده قور قود و بی ارتباط بودن آن با آذربایجان هم اقدامی بفرمایند. اینها همه در راستای نیت روانشادان محمود و ایرج افشار است. متأسفانه ای میلی از موقوفات و یا آقای دکتر سجاد آیدنلو ندارم تا ضمن سپاسگزاری از چاپ شاهنامه و آذربایجان، اهمیت این موضوع را هم بگویم. موفق باشید.

  2. پویان ثابت says:

    درود خدایان فرهنگ و الاهگان هنر بر شما. این کتاب بی گمان کاری است سترگ از پهلوانی نوخاسته در گود شاهنامه. امید به جستجو و کاوش های این چنین توسط ما ایرانیان برای شناختن هر چه بهتر شناسنامه ی هویتی ام-شاهنامه-. تندرست باشید و کوشنده چو همیشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *