تاریخ ادبیات فارسی (جلد هجدهم،پیوست 2)
ادبیات شفاهی زبان های ایرانی
زیرنظر دکتر احسان یارشاطر
کتاب «ادبیات شفاهی زبانهای ایرانی» به کوشش فیلیپ کرینبروک، رییس مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه جورج آگوست -گوتینگن- ایرانیستیک در آلمان تدوین شده است.
این کتاب از مجموعهی 18 جلدی «تاریخ ادبیات ایران» است که در سالهای اخیر و با ویراستاری کلی احسان یارشاطر، منتشر شده است.
این مجموعه تلاشی برای به تصویر کشیدن سرگذشت ادبی زبان فارسی و دیگر گویشها و زبانهای ایرانی در گسترهی ایران فرهنگی و در طول تاریخ است.
کتاب «ادبیات شفاهی زبانهای ایرانی» که هجدهمین جلد از مجموعهی «تاریخ ادبیات ایران» است، توجهی خاص به گویشها و زبانهای ایرانی کردی، پشتو، بلوچی، اوستی، فارسی و تاجیک دارد.
این کتاب شامل یک مقدمه، سیزده فصل و یک کتابنامهی مفصل است و مباحثی چون؛ بررسی ادبیات عامه در زبان فارسی، نگارش ادبیات کردی، ادبیات شفاهی کردی، بررسی مذهب و سنن شفاهی در کردستان با محوریت سنن مردم ایزدی و اهل حق، دوران کلاسیک ادبیات پشتو، ادبیات نوشتاری جدید پشتو، ادبیات شفاهی و عامه پشتو، ادبیات بلوچی، ادبیات اوستی، ادبیات عامه فارسی، نقالی، سخنی پیرامون کربلا و روضهالشهدای کاشفی و فرهنگ و ادبیات دینی، ادبیات عامه تاجیکها و در نهایت ادبیات شفاهی و عامه فارسی دری در افغانستان.
فیلیپ کرینبروک، در طول سالها تحصیل و پژوهش، سفرهای متعددی به ایران داشته و حدود صد اثر در زمینهی فرهنگ ایرانی به رشته تحریر درآورده است.
کتاب «ادبیات شفاهی زبانهای ایرانی» به کوشش فیلیپ کرینبروک و اولریخ مارزلف نگاشته شده و ویراستاران فارسی آن، سید احمدرضا قائممقامی و غلامحسین کریمی دوستان آن را برای مخاطب فارسی زبان تدوین کردهاند. این اثر که هجدهمین جلد از مجموعهی «تاریخ ادبیات ایران» به شمار می آید،
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.